Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Poke Bowl Kip


Bereidingswijze

  1. Marineer de kipfilet in een steelpan in een mengsel van 3 el sojasaus, azijn, peer, de helft van de lente uitjes, de knoflook en de sambal. Laat dit minimaal een half uur intrekken.
  2. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Haal de kipreepjes uit de marinade, voeg 100 ml water toe en laat de marinade vervolgens op laag vuur wat inkoken.
  4. Verhit de wokolie in een koekenpan en bak de kipreepjes op hoog vuur gaar; leg ze apart op een bord met een deksel erop om ze warm te houden.
  5. Bak in dezelfde pan de champignons goed aan tot ze wat geslonken zijn, meng er 1 el sojasaus doorheen en leg het naast de kipreepjes.
  6. Roerbak tenslotte in dezelfde pan de spinazie met wat peper en zout tot deze wat geslonken is.
  7. Verdeel de rijst, de champignons, spinazie, en de kipreepjes over 2 kommen, verdeel de ingedikte saus erover en bestrooi het geheel met de overgebleven lente ui.https://www.inproba.nl/oriental/producten/1305/soja-sauce/

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

2 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

150 g kipfilet (gesneden in reepjes)
4 el Inproba Soja Sauce (waarvan 3 el voor de marinade)
2 el witte (wijn) azijn
? peer (het vruchtvlees in kleine stukjes gesneden)
2 lente uien (gesneden in fijne ringen)
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 tl Inproba Sambal Oelek
150 g sushi rijst
100 ml water
2 el Inproba Wok Oil
250 g (kastanje) champignons (gesneden in plakjes)
300 g spinazie

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram