Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Buikspek


Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue tot 180 graden. Zorg dat er een deel van de barbecue over blijft waaronder geen kolen liggen, of waaronder geen gas brandt.
  2. Snijd het buikspek in 4 gelijke delen. Snijd met een scherp mes de vetkant ruit-gewijs in.
  3. Wrijf de gehakte knoflookpuree over het buikspek.
  4. Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf hiermee het vlees aan alle kanten goed in.
  5. Leg de stukken buikspek elk op een cederhouten plankje.
  6. Plaats het vlees op het directe deel van de barbecue, rechtstreeks boven de kooltjes of de brandende gasbuis. Wanneer het cederhouten plankje begint te branden, verplaats ze dan boven het indirecte gedeelte van de barbecue zodat de vlammen doven kunnen. Het vlees is gaar als de kerntemperatuur minimaal 77 graden is.
  7. Maak ondertussen de lak saus door alle ingrediënten in een sauspannetje op te warmen boven een gaspitje of de hete kolen. Laat de saus inkoken tot stroop dikte.
  8. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.
  9. Hak de stengel citroengras zeer fijn tot bijna poeder. Meng dit door de klein gesneden stukken fruit, het sjalotje, de komkommer en de tomaten.
  10. Voeg naar smaak nog een half cayenne pepertje toe en garneer met blaadjes koriander.
  11. Schil de ananas en snijd deze in 8 gelijke parten in de lengte door.
  12. Steek er een spiesje door.
  13. Bedek de parten met een dun laagje olijfolie en gril ze boven een medium heet vuur op het rooster van de barbecue.
  14. Als het vlees gaar is, bestrijk het dan een aantal malen met de lak saus en bestrooi met gebakken uitjes en lente ui. De lak saus is ook erg lekker bij de gegrilde ananas als dipsaus!

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok (van het tv programma 'Ik BBQ voor jou' op SBS6) 

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4

Bereidingstijd

Ī 3 uur

Benodigdheden

500 gram buikspek (zonder zwoerd)
1 flesje Inproba Gehakte Knoflook

Voor de rub:
1 tl zout
1 tl witte peper
3 el 5-spice

Voor de lak saus:
100 ml Inproba Wok Chilli Lemongrass
3 el water
2 volle el bruine suiker
50 ml ahorn siroop
2 volle el pruimen jam

Voor de dressing:
1 sjalotje, fijngehakt
Ĺ rode cayenne peper, fijngehakt
50 ml Inproba Vis Saus
100 ml suikerwater
50 ml limoensap

Voor de salade:
1 stengel citroengras
1 verse mango, in blokjes gesneden
Ĺ papaya, in blokjes gesneden
1 sjalotje, fijngehakt
1 komkommer, in blokjes gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
Ĺ rode cayenne peper, fijngehakt
Ĺ bosje koriander

1 ananas
olijfolie
1 zakje Inproba gebakken uitjes
1 lente ui, in dunne ringen gesneden

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram