Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Sticky Rib Fingers


Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue tot 150 graden
  2. Week twee handjes rookhout 10 a 15 minuten in water en strooi de houtsnippers over de gloeiende kooltjes in je barbecue.
  3. Verwijder het membraam van de spare ribs. Snijd de ribben in ‘vingers’ en bestrooi met peper en zout.
  4. Rook de ribben indirect ca. 40 a 45 minuten en haal ze van de barbecue.
  5. Verhit een gietijzeren pan (Dutch oven) en doe er een scheutje olie in.
  6. Doe hierin de steranijsjes, peperkorrels, lente-ui, knoflook, gember en chilivlokken en bak dit even aan.
  7. Voeg er dan de sojasaus, ketjap, bouillon, sherry, rijstazijn en honing aan toe.
  8. Roer goed door, laat ca. 1 minuut koken en doe er dan de gerookte ribben bij.
  9. Sluit het deksel van de pan én van de barbecue en breng de temperatuur terug naar 120 graden.
  10. Stoof de ribbetjes in ongeveer anderhalf uur gaar en roer af en toe door.
  11. Haal de gare ribben uit de pan en zeef de marinade (kookvocht).
  12. Doe 1/3 deel van de marinade terug in de pan en voeg hier de frambozen, de bruine suiker, ketchup en nog een scheut honing aan toe.
  13. Kook dit in tot een dikke siroop en bestrijk hiermee rijkelijk de ribben.
  14. Verwarm de noedels in het restant van het (niet ingekookte) marinadevocht.
  15. Blancheer de bimi ca. 4 minuten en gril de groente daarna even heel kort op een hete barbecue tot beetgaar.
  16. Verwarm de grilplaat op de barbecue. Halveer de mini paksoi en besprenkel met een beetje wok oil. Gril de mini paksoi op de hete grilplaat kort. Voeg na 1 minuut een scheut sojasaus toe en bak nog kort mee tot de groenten beetgaar zijn.
  17. Haal de noedels (met een tang) uit de marinade en leg op een bord.
  18. Leg hierop de gegrilde bimi en gelakte ribbetjes en bestrooi met wat lente-ui en eventueel dun gesneden ringetjes rode peper, naar smaak.

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok (van het tv programma 'Ik BBQ voor jou' op SBS6) 

Aflevering gemist?

 

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

2,5 - 3 uur

Benodigdheden

3 a 4 spareribs
peper en zout
scheut (zonnebloem) olie
8 steranijsjes
1 el zwarte peperkorrels
7 lente-uitjes, in stukjes van ca. 0,5 cm gesneden
8 tenen knoflook, grofgehakt
Gember (ter grootte van een duim), in dunne plakjes gesneden
3 tl chilivlokken
150 ml Inproba Soja Sauce
150 ml Inproba Ketjap Manis of Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
600 ml kippenbouillon
600 ml sherry
4 a 5 el rijstazijn
een flinke scheut honing
1 bakje frambozen
3 volle el bruine suiker
150 ml ketchup
udon noedels (kant-en-klaar), voor 4 personen
300 gr bimi
2 mini paksoi
Inproba Wok Oil
1 rode peper, in dunne ringetjes gesneden

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram