Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Inproba en Oxfam Novib in actie

Nieuws overzicht

Publicatiedatum 21-04-2011

Inproba zet zich samen met Oxfam Novib in voor de ontwikkeling van verantwoord gekweekte tropische garnalen.

De actie gaat begin mei van start. Vijf van onze producten zijn voorzien van een actie etiket.
Van alle actieproducten verkocht in de komende drie maanden, schenken we een bedrag ter hoogte van 2 procent van de winkelwaarde aan Oxfam Novib.
Het gaat om de volgende producten: Inproba Chilli Sauce Sweet 700ml, Sambal Oelek 375g, Ketjap Manis 250ml, Wok Oil 500ml en Ketjap Marinade 500ml.

‘Oxfam Novib is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie, die samen met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de productie van garnalen in Indonesië wil verduurzamen’, zegt Esther Stuivenberg, Product Manager bij Inproba.
‘Dat vinden we belangrijk. Want de garnaal is een belangrijk ingrediënt in de oosterse keuken. Als geheel, maar ook als smaakmaker (trassie) in gerechten of verwerkt tot kroepoek. Hiermee komt de garnaal dus ook terug in veel van onze producten.
Zo steunen we de economie van ontwikkelingslanden als Indonesië bij de inkoop ervan. Het zou prachtig zijn als daarbij de productie zo min mogelijk schade voor de bevolking en het milieu oplevert.
Op dit moment worden de mogelijkheden van verduurzaming onderzocht op haalbaarheid, kosten en ecologische gevolgen. Oxfam Novib is daarmee bezig, samen met lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Voor meer informatie klik hier.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Inproba expands

14-05-2025

INPROBA EXPANDS SAUCE PRODUCTION CAPACITY BY 20% Inproba B.V. commences a significant upgrade of two of its primary manufacturing lines, enabling the company to increase sauce production by 20%. Th...

Lees verder

Overname Inproba

07-01-2025

NEDERLANDSE INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ VE PARTNERS NEEMT INPROBA OVER Het sinds de oprichting in Baarn gevestigde familiebedrijf Inproba heeft met investeringsmaatschappij VE Partners overeenstemming...

Lees verder
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Cassave Nacho snack
10 minuten, 3-4 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Ovenschotel zuurkool
65 minuten (incl. 30 minuten oven), 4 personen
Saté Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Oosterse spruitjes
25 minuten, 4 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Bami Goreng
40 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Groene asperges met rundvlees stew
ca. 30 minuten, 3-4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Oriëntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Gegrilde Oriëntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Oosters pitabroodje
20 minuten, 2 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Tokio Style Teriyaki
ca. 40 minuten, 4 personen
Oosterse Kip Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Poke Bowl Kip
30 minuten, 2 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Japanse Cone Wraps
30 minuten, 4 personen
Balinese Saté Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram