Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Kooktrends eind jaren '80

Nieuws overzicht

Publicatiedatum 05-08-2016

In de tijd van de schoudervullingen, fluorescerende leggings, rollerskates, de Dolly Dots en Zeg eens AAA gaat het weer wat beter met de Nederlandse economie. De werkeloosheid loopt langzaam terug dankzij het herstel van de internationale economie.

In de supermarkten woedt halverwege de jaren ’80 de zogenaamde broodoorlog. Supermarktketen Edah is hiervan aanstichter door Belgisch brood onder de vastgestelde minimum broodprijs te verkopen. De branche staat op z’n achterste benen. Albert Heijn mengt zich er vervolgens ook in, gevolgd door meerdere supermarkten. Dit wordt gezien als pure moord op de zelfstandige bakker. Hoewel de minimum broodprijs in de jaren ’90 volledig verdwijnt, komen de bakkers wonderwel ongeschonden uit de strijd.

Met de grootschalige introductie van aspartaam als zoetstof kwamen er halverwege de jaren 80 veel light producten op de markt. Zonder iets te hoeven laten staan, kon er afgeslankt worden met light frisdrank, light yoghurt en light chips. Desalniettemin ging een gewoon chipje er ook nog goed in: in de jaren ’80 waren bijvoorbeeld de wokkels van Smiths heel erg populair.

Lees hier het hele artikel!

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Inproba expands

14-05-2025

INPROBA EXPANDS SAUCE PRODUCTION CAPACITY BY 20% Inproba B.V. commences a significant upgrade of two of its primary manufacturing lines, enabling the company to increase sauce production by 20%. Th...

Lees verder

Overname Inproba

07-01-2025

NEDERLANDSE INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ VE PARTNERS NEEMT INPROBA OVER Het sinds de oprichting in Baarn gevestigde familiebedrijf Inproba heeft met investeringsmaatschappij VE Partners overeenstemming...

Lees verder
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Cassave Nacho snack
10 minuten, 3-4 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Oosters Kerst Gehaktbrood (Meatloaf)
20 minuten (+40 minuten oventijd), 4 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Oosterse spruitjes
25 minuten, 4 personen
Groene asperges met rundvlees stew
ca. 30 minuten, 3-4 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Pittige gehaktballetjes
20 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Oriëntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Balinese sandwich
20 minuten, 2 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Tokio Style Teriyaki
ca. 40 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Oosterse Kip Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Balinese Saté Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Oosterse tapas
10 minuten, 2 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram