Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Kooktrends eind jaren '80

Nieuws overzicht

Publicatiedatum 05-08-2016

In de tijd van de schoudervullingen, fluorescerende leggings, rollerskates, de Dolly Dots en Zeg eens AAA gaat het weer wat beter met de Nederlandse economie. De werkeloosheid loopt langzaam terug dankzij het herstel van de internationale economie.

In de supermarkten woedt halverwege de jaren ’80 de zogenaamde broodoorlog. Supermarktketen Edah is hiervan aanstichter door Belgisch brood onder de vastgestelde minimum broodprijs te verkopen. De branche staat op z’n achterste benen. Albert Heijn mengt zich er vervolgens ook in, gevolgd door meerdere supermarkten. Dit wordt gezien als pure moord op de zelfstandige bakker. Hoewel de minimum broodprijs in de jaren ’90 volledig verdwijnt, komen de bakkers wonderwel ongeschonden uit de strijd.

Met de grootschalige introductie van aspartaam als zoetstof kwamen er halverwege de jaren 80 veel light producten op de markt. Zonder iets te hoeven laten staan, kon er afgeslankt worden met light frisdrank, light yoghurt en light chips. Desalniettemin ging een gewoon chipje er ook nog goed in: in de jaren ’80 waren bijvoorbeeld de wokkels van Smiths heel erg populair.

Lees hier het hele artikel!

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Gebakken uitjes in duurzame mono verpakking

12-01-2023

De gebakken uitjes van Inproba zitten vanaf nu in een duurzame mono verpakking. Het gebruikte folie bestaat uit één laag in plaats van meerdere lagen. Hierdoor is het zakje 100 recycleba...

Lees verder

V-label satésaus

05-01-2023

De satésaus kant & klaar van Inproba heeft voortaan het V-label logo! V-label is het grootste vegan en vegetarische keurmerk in de wereld. Het opvallende logo op verpakkingen is een betr...

Lees verder
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Romanoff dessert
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Chinese Sweet & Sour
15 minuten, 2 - 3 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Orëntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Pittige gehaktballetjes
20 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Oriëntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Gegrilde Oriëntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Kantonese Wokschotel
? 20 minuten, 4 personen
Kip Teriyaki Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Saté Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Balinese Saté Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Oosterse gepofte aardappel
+30 minuten, 2 personen
Oosterse tapas
10 minuten, 2 personen
Vega Yakitori met groenten loempia's
35 minuten, 2-3 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Quinoa salade
20 minuten, 2 personen
Gegrilde courgette en aubergine
15 minuten, 2 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram