Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Kooktrends eind jaren '70

Nieuws overzicht

Publicatiedatum 28-06-2016

De huishoudens werden in de jaren ’70 kleiner en ook het aantal tweeverdieners nam verder toe. We kregen meer vrije tijd door arbeidstijdverkorting en ook de VUT deed zijn intrede. Het huishouden ging steeds minder tijd kosten, ook in deze tijd kwamen er weer nieuwe huishoudelijke apparaten bij. Veel gezinnen schaften hun eerste vaatwasser aan. Een uitvinding uit 1978 die het nu nog steeds heel goed doet (vooral in studentenhuizen) is het tosti-ijzer waarmee je de bekende driehoekjes in je brood zet.

Het waren de jaren van de huiselijke gezelligheid: samen een bordspel spelen, naar een televisiequiz kijken met Willem Ruis en natuurlijk ook samen eten. Iedereen sloeg aan het fonduen: spiritus in een bakje en met lange vorken vlees laten garen in de gloeiendhete olie. Maar ook de kaasfondue werd ongekend populair. 

Lees meer

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Award voor onze Ketjap Manis 30% Minder suiker

21-10-2024

De Ketjap Manis 30% Minder Suiker* van Inproba is bekroond met de Innova Klassiek Award! Deze prijs, uitgereikt door de Levensmiddelenkrant, is bestemd voor producten die na vier jaar nog steeds su...

Lees verder

Nieuwe Aanwinst: Woksaus Oester Soja

22-07-2024

Wij hebben een nieuwe woksaus aan ons assortiment toegevoegd! Naast Wok Sweet & Sour en Teriyaki kun je nu genieten van Woksaus Oester Soja. Deze saus heeft een rijke, hartige smaak met een subtie...

Lees verder
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Cassave Nacho snack
10 minuten, 3-4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Bami Goreng
40 minuten, 4 personen
Gevulde courgette uit de oven
30 minuten, 2 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Rundvlees met Oestersaus
25 minuten, 4 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Orëntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Vietnamese spareribs
40 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Loaded fries met Thaise Curry
15 minuten, 2 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Saté Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Poke Bowl Kip
30 minuten, 2 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Japanse Cone Wraps
30 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Kantonese Wokschotel
? 20 minuten, 4 personen
Oosters pitabroodje
20 minuten, 2 personen
Vega Yakitori met groenten loempia's
35 minuten, 2-3 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Gegrilde courgette en aubergine
15 minuten, 2 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram