Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Kooktrends eind jaren '70

Nieuws overzicht

Publicatiedatum 28-06-2016

De huishoudens werden in de jaren ’70 kleiner en ook het aantal tweeverdieners nam verder toe. We kregen meer vrije tijd door arbeidstijdverkorting en ook de VUT deed zijn intrede. Het huishouden ging steeds minder tijd kosten, ook in deze tijd kwamen er weer nieuwe huishoudelijke apparaten bij. Veel gezinnen schaften hun eerste vaatwasser aan. Een uitvinding uit 1978 die het nu nog steeds heel goed doet (vooral in studentenhuizen) is het tosti-ijzer waarmee je de bekende driehoekjes in je brood zet.

Het waren de jaren van de huiselijke gezelligheid: samen een bordspel spelen, naar een televisiequiz kijken met Willem Ruis en natuurlijk ook samen eten. Iedereen sloeg aan het fonduen: spiritus in een bakje en met lange vorken vlees laten garen in de gloeiendhete olie. Maar ook de kaasfondue werd ongekend populair. 

Lees meer

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Inproba expands

14-05-2025

INPROBA EXPANDS SAUCE PRODUCTION CAPACITY BY 20% Inproba B.V. commences a significant upgrade of two of its primary manufacturing lines, enabling the company to increase sauce production by 20%. Th...

Lees verder

Overname Inproba

07-01-2025

NEDERLANDSE INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ VE PARTNERS NEEMT INPROBA OVER Het sinds de oprichting in Baarn gevestigde familiebedrijf Inproba heeft met investeringsmaatschappij VE Partners overeenstemming...

Lees verder
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Cassave Nacho snack
10 minuten, 3-4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Oosters Kerst Gehaktbrood (Meatloaf)
20 minuten (+40 minuten oventijd), 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Vietnamese spareribs
40 minuten, 4 personen
Oriëntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Groene asperges met rundvlees stew
ca. 30 minuten, 3-4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Gegrilde Oriëntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Japanse Cone Wraps
30 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Oosters pitabroodje
20 minuten, 2 personen
Oosterse Kip Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Kip Teriyaki Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Kantonese Wokschotel
? 20 minuten, 4 personen
Balinese Saté Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Vega Yakitori met groenten loempia's
35 minuten, 2-3 personen
Gegrilde courgette en aubergine
15 minuten, 2 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram