Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Oosterse gepofte aardappel


Bereidingswijze

  1. Indien bereiding in de oven: verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels (niet schillen) en kook deze 10 minuten voor. Laat deze 5 minuten afkoelen zonder water.
  3. Dep de aardappels droog en plaats de aardappels ieder apart op de aluminiumfolie.
  4. Smeer de aardappels in met de olie en doe op elke aardappel een snufje zout en peper en vouw de folie geheel dicht.
  5. Plaats de aardappels met folie ca. 10 minuten op de grill van de barbecue en draai deze elke 5 minuten (of gaar ze 30 minuten in de oven).
  6. Doe de crème fraîche in een kom en meng de groene curry kruidenpasta met het citroensap en de kerriepoeder.
  7. Haal de aardappel van de barbecue/uit de oven en maak een snede aan de bovenzijden. Vouw de aardappel open en doe hier twee eetlepels van het creme fraîche mengsel in en een beetje peper uit de molen.

Serveer als bijgerecht bij vlees of vis van de barbecue.

Tip

Tip: Een extra lepel Chili Sauce over de aardappel geeft een wat zoetere smaak aan de aardappel.

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

2 personen

Bereidingstijd

+30 minuten

Benodigdheden

2 grote aardappels in schil
Aluminiumfolie (2 stukken van 25x25cm)
2 el Inproba Wok Oil
Peper en zout
125 g creme fraiche
1 el Inproba Thaise Groene Curry
1,5 el citroensap
1 tl kerriepoeder

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram