Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Fingerfood van de BBQ


Bereidingswijze

Verwarm de barbecue tot 200-220 graden. Zorg dat er een deel van de barbecue over blijft waaronder geen kolen liggen, of waaronder geen gas brandt.

Kiplolly’s:

  1. Leg de gemarineerde kiplolly’s boven het indirecte gedeelte van de barbecue.
  2. Maak ondertussen de barbecuesaus door alle ingrediënten in een sauspannetje op te warmen boven een gaspitje of de hete kolen.
  3. Laat de saus inkoken tot stroop dikte.
  4. Draai ze na 25 minuten een keertje om.
  5. De kip is gaar als de kerntemperatuur minimaal 77 graden is.
  6. Bestrijk de kiplolly’s de laatste 5 minuten met de barbecuesaus.


Gerookte zalm wraps:

  1. Snijd dunne plakjes van de komkommer en marineer deze ongeveer 20 minuten in de gembersiroop.
  2. Leg de tortilla’s op een bord en vul ze met wat fijngesneden ijsbergsla, de gerookte zalm, 2 flinke eetlepels Boursin, een paar takjes dille en de gemarineerde komkommer.
  3. Maak op smaak met peper en zout.
  4. Vouw de tortilla’s dicht en gril ze op het hete deel van de barbecue kort krokant.
  5. Snijd de tortilla’s in stukken van zo’n 4 centimeter en steek er een prikkertje door.

Plant balletjes:

  1. Plaats de balletjes op het indirecte deel van de barbecue en gaar ze in circa 8 minuutjes met het deksel gesloten.
  2. Neem ze uit de barbecue en rol de balletjes door de barbecuesaus tot ze helemaal bedekt zijn met saus. Rol ze nu door de seroendeng en steek er een prikkertje in.

Garnalen met spek:

  1. Bestrooi de garnalen met peper. Wikkel er een blaadje basilicum om en wikkel het geheel in een plakje pancetta. Steek er een prikkertje door en gril de garnalen rechtstreeks boven het hete gedeelte van de barbecue, ongeveer 1 ½ á 2 minuutjes per kant.
  2. Spray tijdens het grillen wat Sambuca over de garnaaltjes (pas op voor de vlammen)!

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok (van het tv programma 'Ik BBQ voor jou' op SBS6) 

 

Uitzending gemist? Bekijk 'm hier alsnog.

 

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

1 uur

Benodigdheden

4 kiplollyís (gemarineerd)
ľ komkommer
75 ml gembersiroop
2 tortillaís
ľ ijsbergsla
150 gram gerookte zalm
1 boursin zacht en romig
ľ bosje dille
peper en zout
1 bakje plant Balletjes
1 bakje Inproba Seroendeng
8 garnalen
1 bosje verse basilicum
8 plakjes pancetta
scheutje Sambuca, in een verstuiver of plantenspuit

Voor de barbecuesaus:

150 ml ketchup
3 volle el bruine suiker
1 scheutje water
Ĺ el mosterdpoeder
75 ml Inproba Ketjap Marinade
1 volle tl Inproba Sambal Manis
40 ml appelciderazijn
1 volle el abrikozen jam

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram