Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Chicken Wings met dipsaus


Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de rub goed door elkaar.
  2. Doe de kippenvleugels in een afsluitbare bak en strooi er een paar eetlepels rub overheen.
  3. Sluit af met een deksel en schud tot de kip rondom is gekruid met de rub.
  4. Giet er een beetje olijfolie over en laat in de koelkast marineren (minimaal 30 minuten).
  5. Steek ondertussen je kamado aan en plaats de JoeTisserie (draaispit) en zorg voor een temperatuur van ca.180  graden.
  6. Doe de kippenvleugels in het grilmandje en gaar ze, direct al draaiende boven de kolen, in ca. 45 a 50 minuten, met gesloten deksel.

Maak de dipsaus door alle ingrediënten hiervoor te mengen en maak af naar smaak, hoe jij het lekker vindt. 
Serveer de chickenwings met de saus en plakjes limoen.

“Ik zeg: maken die hap!”

Ralph de Kok (van het tv programma 'Ik BBQ voor jou' op SBS6) 

Uitzending gemist?


 

Deel dit recept via:

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

75 minuten

Benodigdheden

1,5 kg kippenvleugels
olijfolie

Voor de rub:
2 el paprikapoeder
2 el uienpoeder
2 el knoflookpoeder
1 el cayennepeper
1 el gemalen zwarte peper
2 el kerrie madras
1 el komijnpoeder
1 tl chili flakes
3 el bruine suiker
2 el zout

Voor de dipsaus:
150 ml crème fraîche
150 ml mayonaise
½ a ¾ bakje Boursin
sap en geraspte schil van 1 limoen
scheut Inproba Sriracha Sauce
snuf zout

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram