Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Het vervolg van het verhaal van Dhan Kumari

Bij de start van het project, in 2016, verbouwde Dhan Kumari op relatief kleine schaal groenten. Hiermee verdiende ze zo’n € 700,- per jaar. Dit was onvoldoende voor het levensonderhoud van haar hele gezin, maar het gaf haar wel voldoende motivatie door te gaan en haar droom van een beter leven achterna te gaan.

ISARD voorzag haar dorp niet alleen van een irrigatiesysteem, maar gaf hen ook training in ongediertebestrijding en het vruchtbaar maken van hun grond. Daardoor kon Dhan Kumari op grotere schaal chili en tomatenplanten verbouwen, waarmee ze vorig jaar zo’n € 1200,- extra verdiende op jaarbasis.
 

We stelden Dhan Kumari een aantal vragen om iets meer te weet te komen over haar levensstandaard sinds zij hulp ontving van ISARD:

Hoe is je leven veranderd nadat je groenten bent gaan verbouwen?

‘Het beste dat ons is overkomen is dat we niet langer voor een baas hoeven te werken en nu eigen baas zijn.’

Wat kun je je nu veroorloven, iets dat voorheen niet het geval was?
‘Simpele dingen als koken op gas of televisie kijken zijn nu ineens mogelijk’.

Wat hoop je voor de toekomst voor je bedrijfje?

‘Hopelijk kunnen we straks voldoende groenten oogsten om een klein vrachtwagentje te vullen, zodat we de groenten niet meer te voet naar de markt hoeven te brengen’.

Wat baart je de meeste zorgen op het moment?
‘De heropbouw van ons huis na de aardbeving. Met de opbrengst van de groenteteelt kunnen we de complete heropbouw niet betalen. We wachten ook nog steeds op een financiële bijdrage van de overheid, maar zelfs deze bijdrage is lang niet voldoende, waardoor we ook geld hebben moeten lenen. Het zal een tijd duren voordat we onze schulden in kunnen lossen’.

Inproba expands

14-05-2025

INPROBA EXPANDS SAUCE PRODUCTION CAPACITY BY 20% Inproba B.V. commences a significant upgrade of two of its primary manufacturing lines, enabling the company to increase sauce production by 20%. Th...

Lees verder

Overname Inproba

07-01-2025

NEDERLANDSE INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ VE PARTNERS NEEMT INPROBA OVER Het sinds de oprichting in Baarn gevestigde familiebedrijf Inproba heeft met investeringsmaatschappij VE Partners overeenstemming...

Lees verder
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Cassave Nacho snack
10 minuten, 3-4 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Saté Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Gevulde courgette uit de oven
30 minuten, 2 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Pittige gehaktballetjes
20 minuten, 4 personen
Groene asperges met rundvlees stew
ca. 30 minuten, 3-4 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Gegrilde Oriëntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Oriëntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Loaded fries met Thaise Curry
15 minuten, 2 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Tokio Style Teriyaki
ca. 40 minuten, 4 personen
Poke Bowl Kip
30 minuten, 2 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Oosters pitabroodje
20 minuten, 2 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Vega Yakitori met groenten loempia's
35 minuten, 2-3 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen
Oosterse tapas
10 minuten, 2 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram