Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Het vervolg van het verhaal van Dhan Kumari

Bij de start van het project, in 2016, verbouwde Dhan Kumari op relatief kleine schaal groenten. Hiermee verdiende ze zo’n € 700,- per jaar. Dit was onvoldoende voor het levensonderhoud van haar hele gezin, maar het gaf haar wel voldoende motivatie door te gaan en haar droom van een beter leven achterna te gaan.

ISARD voorzag haar dorp niet alleen van een irrigatiesysteem, maar gaf hen ook training in ongediertebestrijding en het vruchtbaar maken van hun grond. Daardoor kon Dhan Kumari op grotere schaal chili en tomatenplanten verbouwen, waarmee ze vorig jaar zo’n € 1200,- extra verdiende op jaarbasis.
 

We stelden Dhan Kumari een aantal vragen om iets meer te weet te komen over haar levensstandaard sinds zij hulp ontving van ISARD:

Hoe is je leven veranderd nadat je groenten bent gaan verbouwen?

‘Het beste dat ons is overkomen is dat we niet langer voor een baas hoeven te werken en nu eigen baas zijn.’

Wat kun je je nu veroorloven, iets dat voorheen niet het geval was?
‘Simpele dingen als koken op gas of televisie kijken zijn nu ineens mogelijk’.

Wat hoop je voor de toekomst voor je bedrijfje?

‘Hopelijk kunnen we straks voldoende groenten oogsten om een klein vrachtwagentje te vullen, zodat we de groenten niet meer te voet naar de markt hoeven te brengen’.

Wat baart je de meeste zorgen op het moment?
‘De heropbouw van ons huis na de aardbeving. Met de opbrengst van de groenteteelt kunnen we de complete heropbouw niet betalen. We wachten ook nog steeds op een financiële bijdrage van de overheid, maar zelfs deze bijdrage is lang niet voldoende, waardoor we ook geld hebben moeten lenen. Het zal een tijd duren voordat we onze schulden in kunnen lossen’.

Inproba deelt geheimen van glutenvrije ketjap in boeiende podcast met NCV

05-12-2023

De Nederlandse Coeliaki Vereniging (NCV) heeft onlangs contact met ons opgenomen om deel te nemen aan een boeiende podcast, en natuurlijk hebben we met plezier ingestemd. In de afgelopen week brachten...

Lees verder

Wij zijn genomineerd voor de Gezonde Innovatie Award

09-10-2023

Onze Sweet Chilli saus 50% minder suiker is genomineerd voor de Gezonde Innovatie Award 2023-2024! Deze prijs erkent producten en initiatieven die de bevordering van een gezonder eetpatroon onder...

Lees verder
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Tom Ka Kai
35 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Retro Romanoff dessert met pit
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Orëntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Ovenschotel zuurkool
65 minuten (incl. 30 minuten oven), 4 personen
Bami Goreng
40 minuten, 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Oosterse spruitjes
25 minuten, 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Indische Nasi Burger
30 minuten, 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Oriëntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Gegrilde Oriëntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Oosterse Kip Wraps
25 minuten, 2 - 3 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Sticky BBQ chicken
? 20 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Japanse Cone Wraps
30 minuten, 4 personen
Kantonese Wokschotel
? 20 minuten, 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Balinese sandwich
20 minuten, 2 personen
Balinese Saté Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Oosterse tapas
10 minuten, 2 personen
Gegrilde courgette en aubergine
15 minuten, 2 personen
Oosterse gepofte aardappel
+30 minuten, 2 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Vega Yakitori met groenten loempia's
35 minuten, 2-3 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram