Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Samenwerking Inproba en ICFON

Inproba ondersteunt de hulpverleningsorganisatie ICFON in Nepal 

Wist u dat Inproba ICFON ondersteunt? En weet u wat ICFON eigenlijk allemaal doet en waar? Op deze pagina houden wij u op de hoogte over het laatste nieuws vanuit Nepal en geven wij u wat achtergrondinformatie over deze samenwerking. Ook leest u verschillende verhalen van boeren en hulpverleners die wonen en werken in de gebieden waar ICFON ondersteuning biedt.

Hoe is de samenwerking met ICFON eigenlijk tot stand gekomen?

Dit ontstond in 2015 toen een van de medewerkers van Inproba, die ook als vrijwilligster voor ICFON werkt, een inzamelingsactie deed voor de slachtoffers van de aardbeving waardoor Nepal getroffen werd. Lees meer.

Welk project ondersteunt Inproba en wat doet ICFON daar?

Inproba ondersteunt een project in het Noorden van Nepal (in het district Sindhupalchowk). Lees meer.
 


NIEUWSOVERZICHT

18-03-2021 Ook benieuwd hoe het de Nepalese boeren is vergaan in het afgelopen jaar tijdens Corona? Lees hier het verhaal van een medewerker van ISARD.  
29-08-2019 Wederom een verhaal van een hulpverlener ter plaatse. Dit keer het werk van Bishnu, hij werkt als social mobilizer. Wil je ook weten wat hij doet? Lees dan hier zijn verhaal.  
10-04-2019 Wat doet ICFON nu precies om de lokale boeren in Nepal te helpen? Wij vroegen de hulpverleners ter plaatse. Neem hier een kijkje vanuit het perspectief van de hulpverlener.   
13-04-2018 De consumentenactie is ten einde gekomen. De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen en de actie heeft in totaal € 15.000,- opgebracht! Dit zal ten goede komen aan het ICFON landbouwproject.  
01-04-2018 Lees hier het vervolg van het verhaal van boerin Dhan Kumari.  

26-02-2018

Lees hier het verhaal van één van de 20 geselecteerde boeren die training en landbouwondersteuning krijgt van ISARD/ICFON. Het eerste verhaal van boerin Dhan Kumari.

25-01-2018 Inproba start een consumentenactie. Bij aankoop van ieder actieproduct, voorzien van actie etiket, doneren wij 0,10 cent aan ICFON. Hiermee ondersteunen wij (en jij) het duurzaam verbouwen van chilipepers in Nepal. Kijk snel voor meer informatie op de actiepagina.
24-01-2018 Er zijn op dit moment ruim 20 boeren geselecteerd die intensieve training en landbouwondersteuning krijgen. Ze worden geholpen met het opbouwen, financiëren en vermarkten van hun producten. De gewassen zijn chilipepers, maar daarnaast bijvoorbeeld ook tomaten, bloemkool en komkommer.

Eerdere nieuwsberichten kunt u hier terug lezen.


Hoe is de samenwerking met ICFON eigenlijk tot stand gekomen?

Inproba betrekt de ingrediënten voor haar producten uit verschillende landen. Veelal landen waar de bevolking het moeilijker heeft dan in Nederland. Met name in deze regio’s toont Inproba graag haar maatschappelijke betrokkenheid. Ondanks dat Inproba op dit moment nog geen grondstoffen uit Nepal betrekt is er wel een link met dit Aziatische land. Een van de medewerkers van Inproba werkt namelijk ook als vrijwilligster voor ICFON (International Council for Friends of Nepal). Zij deed in 2015 een oproep onder alle collega’s van Inproba een donatie te doen aan ICFON, waarmee acute noodhulp geboden kon worden aan de slachtoffers van de aardbeving waar Nepal op 25 april 2015 door getroffen werd. Ook Inproba deed als bedrijf een donatie. Dit was het begin van de samenwerking met ICFON.

Welk project ondersteunt Inproba en wat doet ICFON daar?

In 2016 besloot Inproba om een project van ICFON te sponsoren in het Noorden van Nepal (in het district Sindhupalchowk). Dit project wordt uitgevoerd door de lokale organisatie ISARD (Integrated Self-help Association for Rural Development) die onder toezicht staat van ICFON. In dit project leert ISARD families uit vier verschillende dorpen een structureel inkomen te krijgen uit de landbouw en veeteelt.

Voordat het project begint zijn de meeste dorpelingen enkel in staat voor slechts 3-6 maanden voedsel te telen op hun land. Het doel van de training die ze van ISARD krijgen is dat men leert het hele jaar voedsel te telen op eigen land. Voldoende voor hun eigen voedselvoorziening en daarnaast voldoende om nog wat te kunnen verkopen op de markt, om zo wat reserve op te bouwen om ook mindere tijden te kunnen overbruggen.

ISARD geeft ze gedurende een aantal jaren trainingen, o.a. op het gebied van grondverbetering, het maken van kassen en de teelt daarin. Ook leert men samenwerken binnen een landbouwcoöperatie en hoe men gezamenlijk de oogst kan verkopen. Samen met de lokale overheid en de dorpelingen zorgt ISARD voor irrigatie en watervoorziening.

De huidige overschotten in oogst leidden tot het idee van telen en verwerken van biologische producten voor Inproba, hetgeen in de nabije toekomst door Icfon, ISARD en Inproba op levensvatbaarheid wordt getoetst. Op die manier zou een nog structurelere bron van inkomsten voor de bevolking in de afgelegen gebieden geboden kunnen worden.

Meer informatie over ICFON

 

Gebakken uitjes in duurzame mono verpakking

12-01-2023

De gebakken uitjes van Inproba zitten vanaf nu in een duurzame mono verpakking. Het gebruikte folie bestaat uit één laag in plaats van meerdere lagen. Hierdoor is het zakje 100 recycleba...

Lees verder

V-label satésaus

05-01-2023

De satésaus kant & klaar van Inproba heeft voortaan het V-label logo! V-label is het grootste vegan en vegetarische keurmerk in de wereld. Het opvallende logo op verpakkingen is een betr...

Lees verder
Pittige Chinese tomatensoep
25 minuten, 4 personen
Pittige aardappelsoep
20 minuten, 2 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Thaise kokossoep
20 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Oosterse venkelsoep
30 minuten, 2 a 3 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Romanoff dessert
55 minuten (waarvan 30 minuten marineren), 4 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Gegrilde ananas met vanille ijs
20 minuten, 2 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Oosterse omelet
20 minuten, 1 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Broodje Sticky Chicken
20 minuten, 1 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Broodje Oriental
15 minuten, 2 personen
Oosterse stamppot andijvie
35 minuten, 4 personen
Oranje Tompouce met pit
1,5 uur, 6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Chinese Sweet & Sour
15 minuten, 2 - 3 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Rundvlees met Oestersaus
25 minuten, 4 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Gevulde courgette uit de oven
30 minuten, 2 personen
Saté Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Oosterse spruitjes
25 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Poke Bowl Zalm
35 minuten, 2 personen
Oriëntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Balinese Saté Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Roergebakken Thaise Kipfilet
20 minuten, 4 personen
Saté Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Oosterse gepofte aardappel
+30 minuten, 2 personen
Oosterse tapas
10 minuten, 2 personen
Quinoa salade
20 minuten, 2 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Vega Yakitori met groenten loempia's
35 minuten, 2-3 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 2 personen
Gegrilde courgette en aubergine
15 minuten, 2 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram