Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Samenwerking Inproba en ICFON

Inproba ondersteunt de hulpverleningsorganisatie ICFON in Nepal 

Wist u dat Inproba ICFON ondersteunt? En weet u wat ICFON eigenlijk allemaal doet en waar? Op deze pagina houden wij u op de hoogte over het laatste nieuws vanuit Nepal en geven wij u wat achtergrondinformatie over deze samenwerking. Ook leest u verschillende verhalen van boeren en hulpverleners die wonen en werken in de gebieden waar ICFON ondersteuning biedt.

Hoe is de samenwerking met ICFON eigenlijk tot stand gekomen?

Dit ontstond in 2015 toen een van de medewerkers van Inproba, die ook als vrijwilligster voor ICFON werkt, een inzamelingsactie deed voor de slachtoffers van de aardbeving waardoor Nepal getroffen werd. Lees meer.

Welk project ondersteunt Inproba en wat doet ICFON daar?

Inproba ondersteunt een project in het Noorden van Nepal (in het district Sindhupalchowk). Lees meer.
 


NIEUWSOVERZICHT

29-08-2019 Wederom een verhaal van een hulpverlener ter plaatse. Dit keer het werk van Bishnu, hij werkt als social mobilizer. Wil je ook weten wat hij doet? Lees dan hier zijn verhaal.  
10-04-2019 Wat doet ICFON nu precies om de lokale boeren in Nepal te helpen? Wij vroegen de hulpverleners ter plaatse. Neem hier een kijkje vanuit het perspectief van de hulpverlener.   
13-04-2018 De consumentenactie is ten einde gekomen. De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen en de actie heeft in totaal € 15.000,- opgebracht! Dit zal ten goede komen aan het ICFON landbouwproject.  
01-04-2018 Lees hier het vervolg van het verhaal van boerin Dhan Kumari.  

26-02-2018

Lees hier het verhaal van één van de 20 geselecteerde boeren die training en landbouwondersteuning krijgt van ISARD/ICFON. Het eerste verhaal van boerin Dhan Kumari.

25-01-2018 Inproba start een consumentenactie. Bij aankoop van ieder actieproduct, voorzien van actie etiket, doneren wij 0,10 cent aan ICFON. Hiermee ondersteunen wij (en jij) het duurzaam verbouwen van chilipepers in Nepal. Kijk snel voor meer informatie op de actiepagina.
24-01-2018 Er zijn op dit moment ruim 20 boeren geselecteerd die intensieve training en landbouwondersteuning krijgen. Ze worden geholpen met het opbouwen, financiëren en vermarkten van hun producten. De gewassen zijn chilipepers, maar daarnaast bijvoorbeeld ook tomaten, bloemkool en komkommer.

Eerdere nieuwsberichten kunt u hier terug lezen.


Hoe is de samenwerking met ICFON eigenlijk tot stand gekomen?

Inproba betrekt de ingrediënten voor haar producten uit verschillende landen. Veelal landen waar de bevolking het moeilijker heeft dan in Nederland. Met name in deze regio’s toont Inproba graag haar maatschappelijke betrokkenheid. Ondanks dat Inproba op dit moment nog geen grondstoffen uit Nepal betrekt is er wel een link met dit Aziatische land. Een van de medewerkers van Inproba werkt namelijk ook als vrijwilligster voor ICFON (International Council for Friends of Nepal). Zij deed in 2015 een oproep onder alle collega’s van Inproba een donatie te doen aan ICFON, waarmee acute noodhulp geboden kon worden aan de slachtoffers van de aardbeving waar Nepal op 25 april 2015 door getroffen werd. Ook Inproba deed als bedrijf een donatie. Dit was het begin van de samenwerking met ICFON.

Welk project ondersteunt Inproba en wat doet ICFON daar?

In 2016 besloot Inproba om een project van ICFON te sponsoren in het Noorden van Nepal (in het district Sindhupalchowk). Dit project wordt uitgevoerd door de lokale organisatie ISARD (Integrated Self-help Association for Rural Development) die onder toezicht staat van ICFON. In dit project leert ISARD families uit vier verschillende dorpen een structureel inkomen te krijgen uit de landbouw en veeteelt.

Voordat het project begint zijn de meeste dorpelingen enkel in staat voor slechts 3-6 maanden voedsel te telen op hun land. Het doel van de training die ze van ISARD krijgen is dat men leert het hele jaar voedsel te telen op eigen land. Voldoende voor hun eigen voedselvoorziening en daarnaast voldoende om nog wat te kunnen verkopen op de markt, om zo wat reserve op te bouwen om ook mindere tijden te kunnen overbruggen.

ISARD geeft ze gedurende een aantal jaren trainingen, o.a. op het gebied van grondverbetering, het maken van kassen en de teelt daarin. Ook leert men samenwerken binnen een landbouwcoöperatie en hoe men gezamenlijk de oogst kan verkopen. Samen met de lokale overheid en de dorpelingen zorgt ISARD voor irrigatie en watervoorziening.

De huidige overschotten in oogst leidden tot het idee van telen en verwerken van biologische producten voor Inproba, hetgeen in de nabije toekomst door Icfon, ISARD en Inproba op levensvatbaarheid wordt getoetst. Op die manier zou een nog structurelere bron van inkomsten voor de bevolking in de afgelegen gebieden geboden kunnen worden.

Meer informatie over ICFON

 

Oosters Kerst Gehaktbrood

17-12-2020

Een heerlijk gerecht om met de kerst te serveren. Een echt fusion gerecht, met zowel Amerikaanse als Oosterse invloeden. Bovendien is dit gehaktbrood heel goed van te voren te bereiden, ideaal voor de...

Lees verder

Ook duurzame verpakkingen

12-11-2020

Niet alleen de grondstof voor onze sambals en chilisauzen is duurzamer geworden, maar ook de verpakking! Per 1 oktober zijn wij namelijk overgestapt naar 100% gerecyclede PET verpakkingen (r-PET)....

Lees verder
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Satť Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Kantonese Wokschotel
Ī 20 minuten, 4 personen
Roergebakken Thaise Kipfilet
20 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Indische Nasi Burger
30 minuten, 4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Chinese Sweet & Sour
15 minuten, 2 - 3 personen
Oosters Kerst Gehaktbrood (Meatloaf)
20 minuten (+40 minuten oventijd), 4 personen
Bami Goreng (met boemboe)
15 minuten, 3 - 4 personen
OriŽntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Broodje OriŽntaals
10 minuten, 4 personen
Pittige gehaktballetjes
Ī 20 minuten, 4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Gevulde Ananas
25 minuten, 4 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Oosterse spruitjes
Ī 25 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
Ī 35 minuten, 4 personen
Stamppot Snijbonen Java
40 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Prei met Romige Kokosmelk
25 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Smoothie
10 minuten, 4 personen

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram