Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Samenwerking Inproba en ICFON

Inproba betrekt de ingrediënten voor haar producten uit verschillende landen. Veelal landen waar de bevolking het moeilijker heeft dan in Nederland. Met name in deze regio’s toont Inproba graag haar maatschappelijke betrokkenheid. Ondanks dat Inproba op dit moment nog geen grondstoffen uit Nepal betrekt is er wel een link met dit Aziatische land. Een van de medewerkers van Inproba werkt namelijk ook als vrijwilligster voor ICFON (International Council for Friends of Nepal). Zij deed in 2015 een oproep onder alle collega’s van Inproba een donatie te doen aan ICFON, waarmee acute noodhulp geboden kon worden aan de slachtoffers van de aardbeving waar Nepal op 25 april 2015 door getroffen werd. Ook Inproba deed als bedrijf een donatie. Dit was het begin van de samenwerking met ICFON.

In 2016 besloot Inproba om een project van ICFON te sponsoren in het Noorden van Nepal (in het district Sindhupalchowk). Dit project wordt uitgevoerd door de lokale organisatie ISARD (Integrated Self-help Association for Rural Development) die onder toezicht staat van ICFON. In dit project leert ISARD families uit vier verschillende dorpen een structureel inkomen te krijgen uit de landbouw en veeteelt.

Voordat het project begint zijn de meeste dorpelingen enkel in staat voor slechts 3-6 maanden voedsel te telen op hun land. Het doel van de training die ze van ISARD krijgen is dat men leert het hele jaar voedsel te telen op eigen land. Voldoende voor hun eigen voedselvoorziening en daarnaast voldoende om nog wat te kunnen verkopen op de markt, om zo wat reserve op te bouwen om ook mindere tijden te kunnen overbruggen.

ISARD geeft ze gedurende een aantal jaren trainingen, o.a. op het gebied van grondverbetering, het maken van kassen en de teelt daarin. Ook leert men samenwerken binnen een landbouwcoöperatie en hoe men gezamenlijk de oogst kan verkopen. Samen met de lokale overheid en de dorpelingen zorgt ISARD voor irrigatie en watervoorziening.

Op deze pagina geven wij regelmatig een update over dit project en onze samenwerking met ICFON.

LAATSTE NIEUWS:

13-04-2018 De consumentenactie is ten einde gekomen. De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen en de actie heeft in totaal € 15.000,- opgebracht! Dit zal ten goede komen aan het ICFON landbouwproject.  
01-04-2018 Lees hier het vervolg van het verhaal van boerin Dhan Kumari.  

26-02-2018

Lees hier het verhaal van één van de 20 geselecteerde boeren die training en landbouwondersteuning krijgt van ISARD/ICFON. Het eerste verhaal van boerin Dhan Kumari.

25-01-2018 Inproba start een consumentenactie. Bij aankoop van ieder actieproduct, voorzien van actie etiket, doneren wij 0,10 cent aan ICFON. Hiermee ondersteunen wij (en jij) het duurzaam verbouwen van chilipepers in Nepal. Kijk snel voor meer informatie op de actiepagina.
24-01-2018 Er zijn op dit moment ruim 20 boeren geselecteerd die intensieve training en landbouwondersteuning krijgen. Ze worden geholpen met het opbouwen, financiëren en vermarkten van hun producten. De gewassen zijn chilipepers, maar daarnaast bijvoorbeeld ook tomaten, bloemkool en komkommer.
10-07-2017 Persoonlijk nieuws vanuit Nepal: Lees hier het verhaal van Man Kumari Khadka. Zij werd met haar gezin het meest getroffen door de aardbeving. Gelukkig kwam er hulp van ICFON. Er werd een irrigatieregeling getroffen en ISARD startte met het programma ‘commerciële groententeelt’. Man Kumari was een van de eerste acht boeren die zich aanmeldden.
16-03-2017: Persoonlijk nieuws vanuit Nepal. Lees hier het verhaal van Devi Thami. Devi is één van de vrouwen die mee heeft gedaan de 'moestuintraining'. Deze opleiding is opgezet om de Nepaleze bevolking meer te leren over landbouw en het kweken van groentegewassen, zodat de tuinen meer oogst opleveren, die kan worden verhandeld.
08-02-2017: Onze collega Yvonne Rijnders reisde in december 2016 af naar Nepal. Ook in 2015 was Yvonne in Nepal. Precies op de dag van de aardbeving stond haar terugreis naar Nederland gepland. Vanaf het vliegveld zag zij de skyline van Kathmandu letterlijk in elkaar storten. Afgelopen december keerde zij terug om te zien hoeveel schade er nog zichtbaar was in Kathmandu. Ook bezocht zij het project dat door Inproba gesponsord wordt. Lees hier haar reisverslag dat in de nieuwste editie van de Samachar (het nieuwsblad van ICFON) is geplaatst. 

Meer informatie over de verschillende projecten van ICFON leest u terug op de website van ICFON.

Winnaars duurzame consumentenactie

13-04-2018

De consumentenactie in samenwerking met ICFON is ten einde gekomen. Hartelijk dank voor het delen van jullie duurzame tips met ons! Wij hebben alle tips beoordeeld en de meest originele tip ontving...

Lees verder

Nieuw: chilisaus 50% minder suiker!

29-03-2018

Met trots introduceren wij binnenkort een chilisaus die 50% minder suiker bevat dan vergelijkbare sweet chilisauzen! De helft van de suiker in deze saus hebben wij vervangen door Stevia-extract. Zo...

Lees verder
Oosterse spruitjes
Ī 25 minuten, 4 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 4 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Sajoer Groente
15 minuten, 3 - 4 personen
Licht Pikante Chili Salade
60 minuten, 4 personen
Pittig Gepofte Aardappels
30 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
Ī 35 minuten, 4 personen
Tahoe Sajoer
45 minuten, 4 personen
Prei met Romige Kokosmelk
25 minuten, 4 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Roergebakken Thaise Kipfilet
20 minuten, 4 personen
Balinese Satť Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Roulleaux van kip ŗ la Bogor
120 minuten (incl. 60 minuten afkoelen), 4 personen
Kantonese Wokschotel
Ī 20 minuten, 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Satť Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Tokio Style Teriyaki
Ī 40 minuten, 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Japanse Teriyaki
15 minuten, 2 - 3 personen
Varkenshaas in Sauce Aigre Doux
30 minuten, 4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Indische Nasi Burger
30 minuten, 4 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Vietnamese spareribs
Ī 40 minuten, 4 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Rijsttafel
60 minuten, 4 personen
Groene asperges met rundvlees stew
ca. 30 minuten, 3-4 personen
Oosterse Quiche
20 minuten voorbereiding en 35 minuten baktijd, 4 personen
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Tosti Atjar Picante
10 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Facebook YouTube