Bereidingswijze
- Verwarm de barbecue tot ca. 240 graden.
- Maak een papje van de maïzena met een heel klein scheutje water en roer dit door de frietjes.
- Bestrooi de frietjes met de aardappel- en patatkruiden en doe ze in een spitmandje. Middels eenrotisserie gaar je de frieten in ca. 40 minuutjes gaar op de barbecue.
- Haal de frietjes uit het spitmandje en doe een bodempje in een skillet (dit is een gietijzeren koekenpan) of een aluminium bakje.
- Bedek de frieten met de shoarmareepjes en de fijngesneden sla en tomaat.
- Bestrooi de geraspte kaas erover en plaats de skillet op ‘indirecte wijze’ in de barbecue.
- Laat de kaas even smelten, neem de pan uit de barbecue en knijp er knoflook- en srirachasaus overheen!
“Ik zeg: maken die hap!”
Ralph de Kok (van het tv programma 'Ik BBQ voor jou' op SBS6)
Aantal personen
3-4 personen
Bereidingstijd
50 minuten
Benodigdheden
2 el ma?zena
1 zak (oven)frietjes
2 el aardappel-patatkruiden
1 pakje plantaardige shoarma
1/8 krop ijsbergsla
1 tomaat
1 zakje geraspte kaas
Knoflooksaus
Inproba Sriracha Sauce
