Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Eerlijke ingredienten

Puur natuur
Natuurlijk voldoet Inproba aan alle strenge wettelijke eisen die er zijn voor de ingrediënten van onze producten. Maar dat vinden wij niet genoeg. We willen dat onze producten zo veel mogelijk ‘puur natuur’ zijn. Dus beperken we kunstmatige toevoegingen waar we kunnen. 

Daarnaast willen we als Nederlands bedrijf met Eerlijk Oosterse waarden duidelijk zijn over wat er in onze producten zit. Dit vinden we erg belangrijk. Tegenover de consument en tegenover onszelf.

Met betrekking tot eerlijke ingrediënten en kunstmatige toevoegingen hebben wij het volgende bereikt:

Zo min mogelijk zout en suiker
Wij zijn een voedselproducent van kant en klare producten. Dit houdt in dat wij onze producten houdbaar moeten maken, anders bederven ze. Dit doen wij bijvoorbeeld door gebruik te maken van pasteurisatie en sterilisatie. Soms betekent het dat we, anders dan bij een vers product, nog “iets” moeten toevoegen om de houdbaarheid van een product te garanderen. Dit kan bijvoorbeeld zout, suiker of een voedingszuur zijn. Zout en suiker zijn tegenwoordig hete hangijzers in onze maatschappij. En terecht: overmatig gebruik van deze stoffen kan aantoonbare gezondheidsrisico’s opleveren. Wij zien er op toe dat hiervan altijd zo weinig mogelijk toegevoegd wordt en dat wij voor de meest bewuste opties kiezen, maar voor smaak en houdbaarheid kunnen wij (nog) niet helemaal zonder. Ook zijn wij voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zout en suiker in onze recepten te beperken of te vervangen door andere natuurlijke alternatieven. Dat vinden wij zelf heel erg belangrijk.

Met betrekking tot zout en suiker hebben wij in de afgelopen tweeënhalf jaar de volgende substantiële wijzigingen doorgevoerd in de recepten van onze meest populaire producten:

  • Van Sweet Chili saus hebben wij een variant ontwikkeld met 50% minder suiker ten opzichte van onze gewone chilisaus. Deze bevat ook nog eens 15% minder zout dan de gewone! De kenmerkende zoete smaak blijft behouden door gebruik van stevia, een natuurlijke zoetstof. Dit product is “gekozen product van het jaar 2019” binnen onze categorie geworden, iets waar wij erg trots op zijn!
  • De nasi en bami groente- & kruidenmixen en de saté marinademix: alle drie deze droge mixen bevatten nu ruim 30% minder zout dan voorheen.
  • De (droge) mix voor pinda-satésaus: 25% minder zout en 40% minder suiker
  • Satésaus kant en klaar: ruim 50% minder zout en 35% minder suiker
  • Thai curry: de green curry heeft 30% minder zout en 25% minder suiker, de red curry 22% minder suiker (vanaf oktober in de winkel
  • Oestersaus: 25% minder suiker

Inspelen op ontwikkelingen voedselindustrie en gezondheidstrends
Eerlijk oosters betekent voor ons een zo puur mogelijke smaak.
Wij spelen daarbij zo goed en zo snel mogelijk in op de ontwikkelingen binnen de voedselindustrie en de wetenschap. Als voedselproducent buigen wij zo flexibel mogelijk mee met de nieuwste inzichten op gezondheidsgebied binnen de wettelijke en technische kaders die wij hebben.

Wilt u meer weten? Klik op een van onderstaande onderwerpen voor meer info

 

Inproba in Scoupy BBQ Boost Box

01-07-2020

BBQ liefhebbers opgelet! Scoupy heeft nu een stoere BBQ Boost Box waarin je o.a. onze Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker aantreft. Krijg jij ook zo'n boost van dat knisperende vuurtje onder j...

Lees verder

Satťsaustest Consumentenbond

01-07-2020

De Consumentenbond publiceerde onlangs de uitslagen van een kant-en-klare satésaustest. Hoe gezond of ongezond zijn deze nu eigenlijk? 17 satésauzen werden beoordeeld op o.a. hoeveelheid...

Lees verder
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Stoombroodjes uit Shanghai
60 minuten, 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Thaise viskoekjes
20 minuten, recept voor 25 viskoekjes
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Honey Pops
20 minuten (+30 minuten marineren), 4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Nasi Goreng
15 minuten, 3-4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Balinese Satť Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Kip Bangkok
35 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Paksoi Thai Curry
15 minuten, 4 personen
Tokio Style Teriyaki
Ī 40 minuten, 4 personen
Roulleaux van kip ŗ la Bogor
120 minuten (incl. 60 minuten afkoelen), 4 personen
Bami Goreng (met boemboe)
15 minuten, 3 - 4 personen
Stamppot Paksoi
35 minuten, 4 personen
OriŽntaalse Biefstukreepjes met Groente
30 minuten (+ 90 tot 120 minuten marineertijd), 4 personen
Babi Pangang
45 minuten, 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Rijsttafel
60 minuten, 4 personen
Balinese Rundersmoor
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Indische Nasi Burger
30 minuten, 4 personen
Gehaktrolletjes in pikante tomatensaus
60 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Vietnamese spareribs
Ī 40 minuten, 4 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Licht Pikante Chili Salade
60 minuten, 4 personen
Tahoe Sajoer
45 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
Ī 35 minuten, 4 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 4 personen
Vegetarische wok pannetje
15 minuten, 2 - 3 personen
Gado Gado
60 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Sajoer Groente
15 minuten, 3 - 4 personen
Oosterse spruitjes
Ī 25 minuten, 4 personen
Ovenschotel zuurkool
65 minuten (incl. 30 minuten oven), 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Facebook YouTube