Bereidingswijze
- Zet een pan op het vuur en vul deze met een laag water.
- Verhit het water tot het kookpunt en zet op een laag vuur.
- Doe de eierdooiers, passiesiroop, suiker en Pina Colada in een pan die kleiner is dan de andere pan en zet deze in de pan met water.
- Klop nu de massa tot hij begint te binden. Het mag niet stollen, dus blijf voortdurend kloppen.
- Haal de pan uit de andere pan en zet deze in een bak met koud water.
- Klop de massa nog steeds door tot deze lauw geworden is.
- Klop ondertussen de slagroom op (kwark dikte) en vermeng dit met de kokosmelk.
- Roer dit door de afgekoelde massa.
- Zet dit in de koeling en laat ± 2 uur afkoelen.
- Serveer dit gerecht in mooie glazen; doe eerst de ananas in het glas en schep er een bolletje ijs op.
- Schep de sabayon sauce eroverheen en garneer met de cocosschaafsel.
Tip
Leuk voor tijdens de feestdagen!
Aantal personen
6 personen
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
2 dl eierdooiers (= 2 ? 3 eierdooiers)
0,5 dl passiesiroop
125 g suiker
0,5 dl Pina Colada
1 dl slagroom
1 dl Inproba Romige Kokosmelk
300 g verse ananas, in stukjes gesneden
6 bolletjes roomijs
5 g cocosschaafsel