Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Ons MVO beleid

De corona-crisis heeft ons in laten zien dat mens, milieu en economie op een mondiale schaal nauw met elkaar verweven zijn. Dit besef heeft ons jaren geleden al gemotiveerd bij te willen dragen aan deze mooie planeet, waar we met z’n allen mogen wonen en werken. Wij zijn dan ook enorm trots dat wij kunnen zeggen dat wij sinds 2020 klimaatneutraal opereren* (op scope 1 & 2).

Inproba B.V. wil niet alleen de beste oosterse ‘value for money’ producten maken. We willen ook dat deze op een verantwoorde wijze worden geproduceerd. Met natuurlijke, duurzame grondstoffen en op een veilige manier. Met aandacht voor mens en omgeving. Hier én in de landen waar onze grondstoffen vandaan komen. Dat vinden we Eerlijk Oosters: eerlijk voor de consument, vriendelijk voor het milieu en met zorg voor de maatschappij.

Omdat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als een vanzelfsprekendheid zien, hebben we naast ons voedselveiligheids- en kwaliteitsbeleid ook een MVO-beleid opgesteld, waaraan we met veel ambitie werken. Die gedrevenheid komt voort uit het besef dat we onderdeel uitmaken van de maatschappij. Als producent van kwalitatieve producten en als goede werkgever voor mensen in Nederland en de landen waar onze grondstoffen vandaan komen. Deze sociale en maatschappelijke betrokkenheid zien we als een wezenlijk onderdeel van ons bestaansrecht. Een mooi voorbeeld van hoe we dit, nu al voor ons Inproba merk, in praktijk brengen: we gebruiken 100% Rainforest Alliance gecertificeerde chilipepers van duurzame landbouw voor onze sambals en chilisauzen, vullen deze af in volledig gerecycled PET en voorzien deze van FSC gecertificeerde papieren etiketten in onze CO2 neutrale* fabriek in Baarn.

Inproba BV richt zich op vier pijlers: milieu, grondstoffen, maatschappelijke betrokkenheid en veiligheid. Samen hebben we MVO-doelen gesteld die betrekking hebben op deze pijlers.

Lees hier meer en download onze MVO brochure

Ontdek de vernieuwde kick van smaak ťn duurzaamheid!

01-08-2023

Onze heerlijk pittige Sriracha heeft vanaf nu een papieren etiket. Deze kleine aanpassing stelt ons in staat om minder plastic te gebruiken, waardoor we bijdragen aan een beter milieu. Het nieuwe etik...

Lees verder

Gloednieuwe verpakking Cassave kroepoek

18-07-2023

We hebben geweldig nieuws om met jullie te delen: onze geliefde Cassave kroepoek heeft een complete make-over gekregen! Graag stellen wij jullie voor aan de gloednieuwe verpakking die onze favoriete s...

Lees verder

Volg ons op

Facebook YouTube Instagram