Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen, kool, aardappel en wortel, apart, in weinig water, beetgaar.
- Overgiet de taugé in een vergiet gedurende ca. ½ minuut met kokend water.
- Bak de tofu-blokjes in de wokolie lichtbruin.
- Voeg de groente, de knoflook en sambal toe en laat deze nog heel even mee bakken.
- Schep het groentemengsel op een schaal.
- Bereid de Saté Saus volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet wat van de warme saus over de afgekoelde groenten; geef de rest er in een schaaltje bij.
- Garneer de schotel rondom met plakjes ei, komkommer, kroepoek en de uitjes; serveer met rijst.
Tip
Om de dorst te lessen tijdens een oriëntaalse maaltijd adviseren wij bier, water of een rosé.
Aantal personen
4 personen
Bereidingstijd
60 minuten
Benodigdheden
200 g sperziebonen,vers of diepvries
200 g witte kool (grof gesneden)
1 grote aardappel (geschild en in dobbelsteentjes)
200 g wortel (in plakjes)
100 g tauge
300 g tofu (in dobbelsteentjes)
2 el Inproba Wok Oil
1 kuipje Inproba Saté Saus (kant & klaar)
1 tl Inproba Gehakte Knoflook
2 tl Inproba Sambal Oelek
3 hardgekookte eieren (in plakjes)
½ komkommer (in plakjes)
1 zak gebakken Inproba Kroepoek 50 g
75 g Inproba Gebakken Uitjes
