Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu

Meer oog voor milieu

Bij Inproba gaan we bewust om met het milieu. We kijken continu kritisch naar ons eigen productieproces en maken afspraken met leveranciers. Voor onze gebouwen en productielijnen nemen we tal van maatregelen om energie te besparen. Door goede afvalscheiding en hergebruik (van bijvoorbeeld bakolie) produceren we zo min mogelijk restafval. En we zoeken voortdurend naar minder milieubelastende verpakkingen en verpakking besparende technieken.

Ook ondertekenden wij in 2017 het Baarns Klimaat Akkoord 2030.

Dit betreft een afspraak tussen zo’n zeventig (lokale) bedrijven, instellingen, inwoners, politieke partijen en de gemeente Baarn om individueel en gezamenlijk acties te gaan ondernemen om in 2030 een klimaatneutraal* Baarn te realiseren.

Wij als Inproba verwachten al in 2020 klimaatneutraal* te opereren; hieronder een aantal milieubesparende maatregelen die hieraan bijdragen:

  • Sinds januari 2016 is onze gehele elektriciteitsbehoefte overgezet op 100% windenergie.
  • Nieuwe bedrijfsauto’s die worden aangeschaft dienen elektrisch/hybride te zijn en mogen niet meer dan 120 gram CO2 per gereden km als emissie uitstoten.
  • Door het verbeteren van metaaldetectie op onverpakt product, levering van restpartijen aan de Voedselbank en opvang van biomassa kunnen we voedselverspilling tot een minimum beperken.
  • Door de opvang van biomassa steeg de productie van biogas.
  • Restafvalreductie: Inmiddels wordt 90% van ons afval gerecycled (dit wijst extern onderzoek uit). Ondanks deze goede score t.o.v. de branche, wordt nog steeds gekeken naar manieren om recyclebare materialen beter te scheiden en restafval tot een minimum te reduceren.

En in het kader van het Baarns Klimaat Akkoord loopt er momenteel een onderzoek naar het ter beschikking stellen van (een deel) van het dak voor plaatsing van zonnepalen ten behoeve van extern gebruik, namelijk de inwoners van Baarn, in de vorm van een Postcoderoos regeling.

  • Bent u benieuwd naar alle milieubesparende maatregelen binnen ons bedrijf? Bekijk dan onze MVO brochure! 

    *Klimaatneutraal houdt in dat alle activiteiten** per saldo geen negatieve impact hebben op het klimaat en dus niet bijdragen aan klimaatverandering. Een bedrijf dat zowel energie bespaart als de energiebehoefte volledig verduurzaamt door groene stroom of gas en daarnaast de resterende emissies compenseert, werkt klimaatneutraal.

    ** alle activiteiten waarop Inproba direct invloed kan uitoefenen =  scope 1&2

Inproba in Scoupy BBQ Boost Box

01-07-2020

BBQ liefhebbers opgelet! Scoupy heeft nu een stoere BBQ Boost Box waarin je o.a. onze Chilli Sauce Sweet 50% minder suiker aantreft. Krijg jij ook zo'n boost van dat knisperende vuurtje onder j...

Lees verder

Satťsaustest Consumentenbond

01-07-2020

De Consumentenbond publiceerde onlangs de uitslagen van een kant-en-klare satésaustest. Hoe gezond of ongezond zijn deze nu eigenlijk? 17 satésauzen werden beoordeeld op o.a. hoeveelheid...

Lees verder
OriŽntaalse Vis
35 minuten, 4 personen
Gegrilde OriŽntaalse Zalm
20 minuten, 4 personen
Groene Vis-Curry
20 minuten, 4 personen
Curry Tilapia
40 minuten, 4 personen
Vietnamese visreepjes
20 minuten, 4 personen
Pittige makreel op toast
15 minuten, 4-6 personen
Kokos Tilapia
20 minuten, 4 personen
Thaise Tilapia
30 minuten (+ 30 minuten marinadetijd), 4 personen
Geroosterde Aardappels met Sardines
25 minuten, 4 personen
Duivelse Garnalen
ca. 25 minuten, 4 personen
Garnalen in Kokoscurry
10 minuten, 4 personen
Mihoen Hanoi met garnalen
20 minuten, 4 personen
Rode Kip Curry
20 minuten, 4 personen
Eendeborstfilet
25 minuten, 4 personen
Kip Siam
25 minuten, 3-4 personen
Roulleaux van kip ŗ la Bogor
120 minuten (incl. 60 minuten afkoelen), 4 personen
Pittige kippendijen uit de oven
40 minuten (incl. 30 minuten oventijd), 4 personen
Pittige Thaise Kippensoep
25 minuten, 4 personen
Satť Ajam
105 minuten (incl. 1 uur wachttijd), 4 personen
Tokio Style Teriyaki
Ī 40 minuten, 4 personen
Balinese Satť Wokschotel
30 minuten, 4 personen
Kip Semarang
30 minuten, 4 personen
Oriental Pilaf
20 minuten (+ 60 minuten kooktijd), 4 personen
Kantonese Wokschotel
Ī 20 minuten, 4 personen
Vietnamese spareribs
Ī 40 minuten, 4 personen
Winterse stoofpot met zomerse twist
30 minuten + 2 uur stoven, 4 personen
Islamitische Curry
15 minuten (+1,5 u kooktijd), 4 personen
Broodje OriŽntaals
10 minuten, 4 personen
Javaanse varkensreepjes
45 minuten, 4 personen
Indiase gehaktballetjes
40 minuten, 4 personen
Rundvlees met Oestersaus
25 minuten, 4 personen
Bami Goreng
40 minuten, 4 personen
Sweet Chili Spare Ribs
45 minuten, 4 personen
Groene asperges met rundvlees stew
ca. 30 minuten, 3-4 personen
Pikante Biefstuk (Nua Pad Prik)
20 minuten, 4 personen
Babi Ketjap
30 minuten, 4 personen
Prei met Romige Kokosmelk
25 minuten, 4 personen
Spicy Bloemkool
35 minuten, 2 personen
Rudjak
45 minuten, 4 personen
Zomerse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Gevulde champignons
30 minuten, 15 stuks
Omelet Nasi Goreng
15 minuten, 3 personen
Winterse borreltafel
varieert, 4-6 personen
Kaasfondue
25 minuten, 4 personen
Oosterse stamppot andijvie
Ī 35 minuten, 4 personen
Gevulde Ananas
25 minuten, 4 personen
Sajoer Groente
15 minuten, 3 - 4 personen
OriŽntaalse Stoompasteitjes
1 uur en 15 minuten, 4 personen
Spekkoek
90 tot 120 minuten, 4 personen
Indische maiskoekjes
25 minuten, 4 personen
Pikante Tosti
10 minuten, 4 personen
Chili Garnalen Bitterbal
60 minuten (+ 1 dag opstijven in koeling) , 10 personen
Satť Gehakt Balletjes
40 minuten, 4 personen
Loempia's
40 minuten, 10 stuks
Oosterse eierbal
30 minuten, 10 personen
Pisang Goreng
15 minuten, 4 personen
Visspiesjes in Kokosmarinade
10 minuten + 3 uur marineertijd, 4 personen
Oosterse Kokos Quiche
55 minuten, 6 personen
Gooische dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Kokosmarinade
10 minuten + 2 uur marineertijd, 10 personen
Japanse dip
5 minuten, 4 personen
Frisse chili dip
10 minuten, 4-6 personen
Oosterse Barbecue Marinade
10 minuten , 10 personen
Thaise roerbaksaus
5 minuten, 4 personen
Soto Ajam
60 minuten, 4 personen
Oosterse pompoensoep
50 minuten, 4 personen
Pittige Oosterse Vissoep
20 minuten, 4 personen
Choco-kokos Fondue
15 minuten, 4 personen
Smoothie
10 minuten, 4 personen
Fruity yoghurt met een 'bite'
15 minuten, 4-6 personen
Sabayon Frappť de Coco
30 minuten, 6 personen
Kokos - Limoenijsje
5 minuten (invriezen ca. 4 uur), 4 stuks
Aardbeien Smoothie
10 minuten, 4 personen
Facebook YouTube