Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Babi Pangang


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  2. Marineer het vlees gedurende 15 min. in een mengsel van wokolie, 2 el van de Ketjap Manis en gemberpoeder
  3. Meng intussen de overige 2 el van de Ketjap Manis, tomatenpuree, ketchup, gembersiroop, ananassap, chillisaus en het water, breng dit aan de kook en bind het licht met de maïzena. Laat het nog ca. 5 min. sudderen.
  4. Bak het vlees (zonder vet) in een pan met anti-aanbaklaag mooi bruin en krokant in ca. 5 minuten.
  5. Laat het vlees daarna gedurende 10 minuten nagaren in de oven.
  6. Neem het vlees uit de oven, snijd het in reepjes van een halve cm.
  7. Leg in het midden van een schaal de uitgelekte atjar tjampoer en verdeel hierover dakpansgewijs de reepjes vlees.
  8. Giet de saus hierover en garneer het geheel met de gebakken uitjes.

Tip

Tip 1: serveer bij dit gerecht Basmati rijst of bami.


Tip 2: neem in plaats van de atjar tjampoer eens wat roerbakgroente, zoals taugť, paksoi, peultjes en champignons (eerst even op hoog vuur wokken).

Print dit recept

Recepten overzicht

Oosterse keuken

IndonesiŽ

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

45 minuten

Benodigdheden

4 varkensfiletlapjes van ca. 100 g
3 el Inproba Wok Oil
4 el Inproba Ketjap Manis
Ĺ tl gemberpoeder
blikje 140 g tomatenpuree
4 el tomatenketchup
4 el gembersiroop
100 ml Ananassap
4 el (of meer indien het iets pittiger mag zijn) Inproba Sweet Chilli Sauce
200 ml water
Ca. 3 el maÔzena, opgelost in enkele el koud water
200 g Inproba Atjar Tjampoer
Inproba Gebakken Uitjes, ter garnering

Eet smakelijk namens Inproba!

Onze nieuwsbrief

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube