Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


OriŽntaalse Stoompasteitjes - 30 stuks


Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met het zout en water (kokendheet) en kneed dit tot een glad deeg.
  2. Dek het deeg af en laat dit ca. 25 minuten staan.
  3. Meng intussen alle overige ingrediënten (op de 2 el bloem na).
  4. Kneed het deeg na de wachttijd gedurende 3 minuten voordat u het in ca. 30 gelijke stukjes verdeelt. Het is de bedoeling dat elk stukje wordt uitgerold tot een cirkel met een diameter van ca. 6 cm. U kunt ook 1 grote plak maken en daar met bijv. een borrelglas rondjes uitsteken.
  5. Leg steeds een beetje van het mengsel op een deegrondje en strijk de vulling uit. Vouw de randen dicht; om te voorkomen dat deze weer open gaan kunt u de randen insmeren met de bloem vermengd met water.
  6. Vervolgens stoomt u de pasteitjes gaar in ca. 20 minuten, in een stoompan.

Tip

Extra lekker zijn deze pasteitjes indien u er Inproba Chilisaus Mild of Inproba Sweet & Sour Sauce bij serveert!

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

1 uur en 15 minuten

Benodigdheden

225 g bloem
mespunt zout
2 dl water
175 g gehakt (half om half)
50 g champignons (heel fijn gesnipperd)
50 g gemengde groente, bijv. soepgroenten (heel fijn gesnipperd)
Ĺ tl bruine suiker
2 tl Inproba Japanese Soja Sauce
Ĺ tl zwarte peper
1 middel groot ei
2 el bieslook (fijngehakt)
zout
1 el olie
1Ĺ tl maÔzena
2 el bloem (vermengd met water)
Inproba Chilli Sauce Mild of Inproba Sweet & Sour Sauce

Overige benodigdheden: een stoompan

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube