Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Kip Siam


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Roerbak de kip en de ui bruin in de olie in een wokpan.
  3. Voeg de sereh, sambal, lente ui, prei, knoflook en de paprika toe; bak dit al roerende even goed aan.
  4. Blus af met de bouillon, sojasauce, kokosmelk en het citroensap; breng het geheel aan de kook.
  5. Bind het geheel met het aardappelzetmeel (opgelost in enkele el koud water), voeg naar smaak nog zout of peper toe.
  6. Knip vlak voor het serveren nog wat verse koriander over het gerecht en strooi de cashewnoten er over.
  7. Serveer rijst en saus apart.

    Eet smakelijk!

Tip

Wilt u wat variatie in het gerecht? Voeg dan wat peultjes en sugar snaps toe. Vervang eventueel de rode paprika door een sweet pepper.

Print dit recept

Recepten overzicht

Oosterse keuken

Thailand

Aantal personen

3-4 personen

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

300-400 g pandanrijst
400 g kipfilet (in blokjes)
1 grote ui (fijngesnipperd)
3 el Inproba Wok Oil
1/2 tl of 1 stengel vers (in 3 stukken gesneden) Sereh
2 tl Inproba Sambal Oelek
3 lente uitjes (in ringen)
1 prei (in ringen)
3 tl Inproba Gehakte Knoflook of 3 teentjes (fijngesneden)
2 rode paprikaís (in stukjes)
300 ml kipbouillon (2 blokjes opgelost in water)
2 el Inproba Soja Sauce
100 ml Inproba Romige Kokosmelk
1 el citroensap
2 el aardappelzetmeel
Zout/peper
handvol verse koriander
100 g cashewnoten

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube