Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Oosterse eierbal


Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan en voeg hier al roerend de bloem aan toe, tot het egaal gemengd is. Laat dit mengsel op een zacht pitje ca. 5 minuten garen tot het iets gaat glimmen; let op dat het niet aanbrandt.
  2. Voeg al roerend langzaam de afgekoelde bouillon, de kerriepoeder, de inhoud van het zakje bami goreng en de sambal badjak toe.
  3. Roer het geheel goed door tot een gladde ragout en laat het nog ca. 5 minuten op een zacht pitje nagaren en vervolgens iets afkoelen.
  4. Kook intussen 10 eieren hard, in 6 à 7 minuten (ligt aan de grootte van de eieren) en pel ze.
  5. Verdeel de ragout in 10 porties en vorm met de hand om elk ei een laagje ragout. Haal elke bal vervolgens door het paneermeel, het losgeklopte ei en nogmaals door het paneermeel.
  6. Frituur de eierballen vervolgens in de olie op ca. 180˚C gedurende 6 minuten (of pan op het gas).
  7. Verwarm de satésaus en serveer deze erbij.

Tip

Bestrooi de satťsaus met Inproba Gebakken Uitjes.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

10 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

120 g margarine/boter
200 g tarwebloem
500 ml kippenbouillon (van een tablet), afgekoeld
1 el kerriepoeder (masala)
1 zakje Inproba mix voor Bami Goreng
2 tl Inproba Sambal Badjak
12 eieren (waarvan 2 losgeklopt in een schaaltje)
250 g paneermeel
2 ltr zonnebloemolie (of andere olie) om te frituren
1 bakje Inproba Satť Saus

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube