Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Stamppot Paksoi


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en kook deze in ± 25 minuten gaar.
  2. Bak ondertussen de stukjes spek en ui aan in de wokolie.
  3. Snijd de paksoi en gemsla in mooie dunne reepjes van 3 á 4 mm.
  4. Stamp de aardappels tot een puree en voeg de azijn, mosterd, nootmuskaat, kerriepoeder, roomboter en sambal badjak toe.
  5. Voeg hierna de sla, paksoi, spek, rookworst en ui toe en roer dit goed door elkaar.
  6. Breng dit eventueel op smaak met peper en zout. 

Tip

Heerlijk met rundvlees of sudderlappen.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

35 minuten

Benodigdheden

600 g aardappels
100 g (Zeeuwse reepjes) rookspek
1 ui (gesnipperd)
1 el Inproba Wok Oil
1 paksoi
2 stuks gemsla
1 el azijn
2 tl mosterd (mild)
0,5 tl nootmuskaat
1 tl kerriepoeder
1 tl Inproba Sambal Badjak
50 g roomboter
200 g rookworst (in halve plakjes)
Peper/zout

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Onze nieuwsbrief

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube