Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Babi Ketjap


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  2. Marineer de varkenslappen in de wokolie, gesnipperde ui, knoflookpasta en soja sauce voor ca. 15 minuten. 
  3. Laat de marinade weglopen en dep licht het vlees droog.
  4. Bak vervolgens het vlees (in een droge pan met anti aanbaklaag of een grillpan) mooi bruin en krokant in ca. 5 minuten.
  5. Laat het vlees gedurende ca. 10 minuten doorgaren in de oven.
  6. Maak ondertussen de saus door de ketjap, honing, gembersiroop, chilli sauce en water te mengen.
  7. Breng dit vervolgens aan de kook en bind dit met allesbinder. Laat dit vervolgens ca. 5 minuten sudderen.
  8. Neem het vlees uit de oven en snijd het in reepjes van een halve cm.
  9. Leg in het midden van een schaal de uitgelekte atjar tjampoer en verdeel hierover dakpansgewijs de reepjes vlees. 
  10. Giet de saus erover en strooi de gebakken uitjes hierover. 

Tip

Tip: Serveer dit gerecht met pandan rijst of mie.
Variatietip: Vervang de Atjar Tjampoer door licht zoetzure komkommer reepjes.

Print dit recept

Recepten overzicht

Oosterse keuken

IndonesiŽ

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

4 lappen van ca. 100 g varkensvlees
3 el Inproba Wok Oil
Halve ui (gesnipperd)
1 tl Inproba Gehakte Knoflook
50 ml Inproba Japanese Soja Sauce
150 ml Inproba Ketjap Manis
50 ml honing
50 ml gembersiroop
50 ml Inproba Chilli Sauce hot
100 ml water
2 el allesbinder
50 g Inproba Atjar Tjampoer
50 g Inproba Gebakken Uitjes

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube