Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Soto Ajam - Indonesische Kippensoep


Bereidingswijze

  1. Wrijf de kipfilet in met 2 tl van de knoflook en zout en peper.
  2. Bak de kipfilet even aan in 1 el olie en kook hem vervolgens 20 minuten in 1 liter water.
  3. Doe het gas uit en haal de kipfilet uit de bouillon; snijd hem aan reepjes.
  4. Verhit in de overige olie de rest van de knoflook.
  5. Voeg vervolgens de koenjit, gember en ketjap toe.
  6. Voeg de kip en de bouillon van het blokje toe.
  7. Schenk dit geheel na 5 minuten bij de bouillon van de kipfilet en laat dit nog 10 minuten sudderen.
  8. Voeg de ui op het laatst toe.
  9. Leg nu in elk soepbord een laagje taugé, peterselie en ei.
  10. Schep hierop de soep.
  11. Bestrooi de Soto Ajam met wat prei en de uitjes.
  12. Roer de sambal er naar smaak door.

Tip

De Vers Gebakken Uitjes smaken ook heerlijk over vele andere soepen, bv. uiensoep of champignonsoep.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

60 minuten

Benodigdheden

200 g kipfilet
5 tl Inproba Gehakte Knoflook
zout/peper
2 el olie
Ĺ tl koenjit
1 tl gemberpoeder
2 el Inproba Ketjap Manis
1 blokje kippenbouillon opgelost in 2 Ĺ dl warm water
1 ui (fijn gesneden)
100 g taugť
5 el peterselie (fijngehakt)
2 hardgekookte eieren (in kleine stukjes)
50 g prei (in hele smalle reepjes)
75 g Inproba Gebakken Uitjes
Inproba Sambal Oelek

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube