Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Rijsttafel


Bereidingswijze

Voor de Babi Ketjap:

  1. Marineer de varkensreepjes in de helft van de ketjap marinade (=50 ml), ketjap (=50 ml), sambal (½ tl), knoflook (½ tl) en gembersiroop (=25 ml).
  2. Laat dit minimaal 1 uur marineren.
  3. Laat het vlees uitlekken (het bevat vocht) en bewaar dit vocht.
  4. Bak hierna het vlees mooi bruin aan en gaar het in ± 10 minuten na (roosteren of grillen kan ook).
  5. Doe ondertussen de rest van de natte ingrediënten bij elkaar met het uitlek vocht.
  6. Kook dit op, en bindt dit licht af met het maizena papje (water met aardappelzetmeel).
  7. Doe de atjar in het midden van een schaal/bord. Leg hierop de gebakken reepjes vlees. Giet hierover de saus en afgarneren met de peper en gebakken uitjes.

Voor de Kip Chutney:

  1. Schil de mango en ontdoe van pit. Snij de mango in stukjes van ± 1,5 cm.
  2. Doe de olie in een wok, voeg de ui toe en fruit deze aan, voeg de mango toe en wok deze ± 1 minuut op laag vuur mee.
  3. Voeg de sambal, serehpasta, azijn, chilipoeder, sinasappelsap, suiker, rode peper, loempiasaus en het water toe. Laat 5 minuten indikken en doe de chutney in een opvangbak.
  4. Kruid de kip met peper en zout en bak deze in de wok. Zo nu en dan roeren, totdat deze mooi bruin en gaar is.
  5. Voeg de chutney saus, gembernootjes en rozijnen toe en laat deze ± 4 minuten meepruttelen.
  6. Afgarneren met koriander en amandelen. 
    Serveer met kroepoek, gebakken uitjes en evt. seroendeng.

Tip

Serveertip Babi Ketjap: Serveren met rijst of mie.
Variatietip Babi Ketjap: Gebruik i.p.v. varkensvlees kip (ajam ketjap).

Serveertip Kip Chutney: Serveer met Pandan rijst en kruidige Paksoi.
Variatietip Kip Chutney: Gebruik i.p.v. kip eens varkensvlees of eend.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

60 minuten

Benodigdheden

Voor de Babi Ketjap:
500 g varkensvlees (procureur) (reepjes)
100 ml Inproba Ketjap Marinade
100 ml Inproba Ketjap Manis
1 tl Inproba Sambal Oelek
1 tl Inproba Gehakte Knoflook
50 ml gembersiroop
1 el aardappelzetmeel (gemengd met voorgeschreven hoeveelheid water voor het maken van een papje).
100 g Inproba Atjar Tjampoer
1 rode peper (gesneden)
40 g Inproba Gebakken Uitjes

Voor de Kip Chutney:
1 grote mango (vers)
1 el Inproba Wok Oil
1 ui (gesnipperd)
1 tl Inproba Sambal Oelek
1 tl sereh pasta
50 ml natuurazijn
2 tl Chilli poeder (afgestreken tl)
0.5 dl sinaasappelsap
100 g suiker
1 kleine rode peper (ringen)
150 ml Inproba Loempia Sauce
100 ml water
400 g kipreepjes
Zout en peper (naar smaak)
4 stuks gembernootjes
30 g rozijnen
10 g verse Koriander (Ī 12 takjes fijn gesneden)
20 g gebrande amandelen
1 zak Inproba Kroepoek 150 g

Eet smakelijk namens Inproba!

Contact

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube