Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Sabayon Frappť de Coco - Zomers dessert, ook lekker bij de barbecue


Bereidingswijze

  1. Zet een pan op het vuur en vul deze met een laag water.
  2. Verhit het water tot het kookpunt en zet op een laag vuur.
  3. Doe de eierdooiers, passiesiroop, suiker en Pina Colada in een pan die kleiner is dan de andere pan en zet deze in de pan met water.
  4. Klop nu de massa tot hij begint te binden. Het mag niet stollen, dus blijf voortdurend kloppen.
  5. Haal de pan uit de andere pan en zet deze in een bak met koud water.
  6. Klop de massa nog steeds door tot deze lauw geworden is.
  7. Klop ondertussen de slagroom op (kwark dikte) en vermeng dit met de kokosmelk.
  8. Roer dit door de afgekoelde massa.
  9. Zet dit in de koeling en laat ± 2 uur afkoelen.
  10. Serveer dit gerecht in mooie glazen; doe eerst de ananas in het glas en schep er een bolletje ijs op.
  11. Schep de sabayon sauce eroverheen en garneer met de cocosschaafsel.

Tip

Dit is een heerlijk zomers terras/barbecue dessert.
Als extra barbecue tip; grill de ananas even.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

6 personen

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

2 dl eierdooiers (= 2 ŗ 3 eierdooiers)
0,5 dl passiesiroop
125 g suiker
0,5 dl Pina Colada
1 dl slagroom
1 dl Inproba Romige Kokosmelk
300 g verse ananas, in stukjes gesneden
6 bolletjes roomijs
5 g cocosschaafsel

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Onze nieuwsbrief

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube