Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Curry Tilapia


Bereidingswijze

  1. Leg de Tilapia filets naast elkaar op een schaal.
  2. Meng de peper met knoflook, komijn en zout tot een pasta. Voeg hier de curry pasta aan toe.
  3. Verdeel dit mengsel over de visfilet en laat dit 1 uur intrekken.
  4. Voeg gemberwortel (poeder), basmati rijst, blanke rozijnen, kruidnagelen, kaneelstokje, kurkuma, boter en de kokosmelk toe aan een pan met water voor het koken van de rijst.
  5. Breng het water aan de kook en voeg de rijst toe.
  6. Kook de rijst in ca. 10 min. gaar en giet daarna af.
  7. Laat de rijst ca. 10 min. onder gesloten deksel nagaren.
  8. Verhit de olie in de pan en bak de Tilapia 2 á 3 min. aan elke kant.
  9. Leg de rijst op een bord.
  10. Leg hierop de Tilapia filet.
  11. Garneer met de koriander.

Tip

Serveer dit gerecht met een frisse komkommersalade.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

40 minuten

Benodigdheden

4 stukken Tilapia filet ŗ 150 g
Ĺ Spaanse peper (fijngesneden)
2 tl Inproba Gehakte Knoflook
1Ĺ tl komijn (gemalen)
Ĺ tl zout
2 tl Inproba Thai Green Curry
1 tl gemberwortel (poeder)
250 g basmati rijst
4 el blanke rozijnen
4 kruidnagelen
1 kaneelstokje
1 tl kurkuma
40 g boter
100 ml Inproba Romige kokosmelk
2 el zonnebloemolie
4 blaadjes verse koriander (fijngesneden) of vier takjes dille

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Onze nieuwsbrief

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube