Naar boven
Eerlijk Oosters
Menu


Eendeborstfilet - Met soja, gember en ananas


Bereidingswijze

  1. Snijd de eendenborstfilets ruitgewijs door de vetlaag in, tót op de vleeslaag;
  2. Smeer de bovenkant van de filets (de vleeskant, niet de vetlaag!) in met de helft van de Thaise rode curry.
  3. Bak de filets om en om snel aan, leg hierna de filets op de vetlaag (spek) en laat ze op een laag vuur nog ca. 12 minuten verder garen (of leg ze in de oven op 90°C gedurende 20 minuten om ze na te laten garen; hier ook op de vetlaag neerleggen).
  4. Snijd van de ananas mooie dunne plakjes (snijd de schil van de ananas, verdeel hem in vieren en verwijder het hart).
  5. Meng de diverse slasoorten.
  6. Kook een saus van de sojasaus, gembersiroop, ananassap, frambozenazijn en de overgebleven Thaise rode curry en laat deze iets afkoelen.
  7. Snijd over de breedte van de eendenborst mooie dunne tranches (plakjes) van ca. 3 mm dikte.
  8. Leg de sla in het midden van het bord. Leg hier om en om de eendenborstfilet en de stukjes ananas omheen.
  9. Hierna de saus erover draperen en garneren met de rode peperringen, peterselie en de plakjes gember.

Print dit recept

Recepten overzicht

Aantal personen

4 personen

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

400 g eendenborstfilet (2 stuks)
50 g Thai Red Curry
250 g verse ananas
250 g slamix (rucola, frisee, veldsla)
12 el Inproba Japanese Soja Sauce
3 el gembersiroop
30 ml ananassap
1,5 el g frambozenazijn
2 rode pepers (in smalle ringetjes)
peterselie (ter garnering)
4 gemberbolletjes (op siroop, in fijne plakjes gesneden)

Eet smakelijk namens Inproba!

Benodigde Inproba producten:

Onze nieuwsbrief

Inproba B.V. Consumentenservice
Postbus 38
3740 AA Baarn

consumentenservice@inproba.nl
T: 035 - 54 299 22
F: 035 - 54 216 91
Facebook YouTube